Wedden op paarden

Hoewel sportgokkers en racegokkers soms deel uitmaken van verschillende werelden, zijn veel van dezelfde principes van toepassing. Een combinatie van de beste spelers en beste coaches blinken vaak uit in hun vak in de sportwereld en wedden op paarden rennen wijkt niet ver af van dit ideaal. De beste paarden, jockeys en trainers spelen allemaal een rol in deze opwindende, dynamische sport die ze ‘The Sport of Kings’ noemen.

Wanneer een nieuweling het race-rijk betreedt, kan het overweldigend zijn om te beginnen met gokken, maar een paar handige tips en trucs kunnen het wedden op paarden voor elke speler vereenvoudigen:

Wedden op paarden – Unibet 

Laten we teruggaan naar de basis

Voor gebruikers die graag de wereld van Unibet wedden op paarden willen betreden, is de beste manier om te beginnen door de basis te leren van waar het allemaal om draait. 

Paardenrennen is een wereldwijde sport waar paarden, jockeys en trainers het tegen elkaar opnemen in alle uithoeken van de wereld.

Trainers trainen, jockeys rijden en paarden rennen. Veldgroottes kunnen variëren van twee paarden tot veertig!

Wedden op paarden is erg populair bij Unibet België of Unibet Nederland

wedden op paarden

Soorten paardenraces 

De paarden racescompetitie waar je op kan wedden kan worden onderverdeeld in twee verschillende formaten, namelijk:

Flat racing gokken: 

Format 1 om te gokken op paarden is flat racing. Paarden worden getraind en bereden om van hun starthindernissen naar het finishpunt te racen over verschillende afstanden variërend van 800 meter sprints tot 4500 meter blijven.

Chase / Jumps racing gokken: 

Format 2 om te gokken op paarden is Jumps racing. Paarden worden getraind om verschillende afstanden te lopen, variërend van alles tot 2800 meter tot 4500 meter en springen tijdens de race met regelmatige tussenpozen over hekken.

De paarden nemen hun aangewezen plaats in een stal / barrière in om de race te starten, net zoals een sprinter of marathonloper dat zou doen in atletiek en dan worden ze losgelaten wanneer de barrière wordt geopend om de race te laten beginnen!

Wedden op paarden rennen:

Voor Unibet paardenraces is, net als bij andere sites waar je kunt gokken, de meest gebruikelijke weddenschap ‘om te winnen’. Wedden “om te winnen” betekent simpelweg dat de klant een weddenschap plaatst op het paard waarvan hij denkt dat het de race waarschijnlijk zal winnen. Sommige klanten plaatsen hun weddenschappen liever op meer dan één paard, zodat ze hun winkansen kunnen spreiden.

Op de Unibet-site is er een knop die luidt: “SP”. De knop betekent Startprijs en geeft de startkansen aan voor de paarden waar gebruikers op wedden.

Exoten weddenschappen op paarden:

Bij dit type weddenschappen op paarden plaatsen gebruikers hun weddenschappen op meerdere paarden om op specifieke posities in de race te eindigen, soms in willekeurige volgorde en andere tijden in exacte volgorde, afhankelijk van de gekozen weddenschapoptie.

Quinella-weddenschappen op paarden zijn wanneer een weddenschap wordt geplaatst om te zeggen dat 2 of meer geselecteerde paarden op de eerste of tweede plaats eindigen in een bepaalde volgorde. Paard A kan paard B verslaan of vice versa zolang ze als eerste en tweede eindigen.

Exacta-weddenschappen weerspiegelen een quinella behalve het feit dat de selecties moeten eindigen in de exacte gekozen volgorde, bijv. Paard A moet als eerste eindigen en Paard B moet als tweede eindigen.

Trifecta-weddenschappen zijn wanneer een weddenschap wordt geplaatst voor 3 of meer paarden die eindigen op de eerste, tweede en derde plaats in een bepaalde volgorde.

Deze gok gerelateerde termen worden op de Unibet België of Unibet Nederland website op de sectie waar je kunt wedden op paarden uitgebreid uitgelegd. 

Wedden op paarden – Paard uit de race gehaald?

Bij gebruik van het Unibet paardenracesplatform om te wedden zullen spelers tijdens sommige races vaak de term ‘Scratched’ naast een paard zien.

Dit betekent dat het paard om de een of andere reden uit de race is gehaald en niet zal deelnemen. De markt voor de race wordt dan opnieuw aangepast en voor bepaalde weddenschappen voordat het paard wordt teruggetrokken, kan een ingehouden dividend aan de gokker worden betaald.

gokken op paarden

Paardenrace evenementen op Unibet 

Wedden op paardenrennen op Unibet is een van de meest populaire sporten die worden bekeken door mensen die de site bezoeken. Gebruikers kunnen de mobiele app downloaden en onderweg toegang krijgen tot de site. De interface is heel gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners. Live paardenrace-evenementen waarop gebruikers kunnen wedden, worden altijd duidelijk aangegeven op het Unibet-logo.

Omdat het wereldwijd bekend is, kunnen spelers wedden op de beste paardenrace-evenementen over de hele wereld op het Unibet Horse Racing Platform. Van Ascot in het VK tot Santa Anita in de VS tot Flemington in Australië, spelers hebben veel opties om van racen op zijn best te genieten. 

Unibet gokken op paarden

Mensen die van paardenraces houden en vaste weddenschappen plaatsen, kunnen profiteren van het grote aanbod op Unibet. Het registratieproces van Unibet België of Unibet Nederland , voordat men begint met wedden op paardenraces op de Unibet-site is heel eenvoudig en kort; en het duurt slechts enkele minuten voordat het account is aangemaakt. 

Voor vragen over het gokken of wedden op paarden kan je altijd mailen naar info@gokkeninbelgie.be